Paris avec l'(es) enfant(s)

Net terug van een weekendje Parijs met Vic. Deze keer beter voorbereid dan vorig jaar. Dankzij volgende boekjes (‘Paris with children‘ , ‘Markets of Paris‘, ‘Forerver Paris‘) die ik mocht uittesten voor een vriendin, heb ik enkele toffe adresjes gevonden voor te eten, te shoppen, leuke activiteiten met kinderen enz.. De 25 wandelingen uit Forever Paris en de Markets of Paris zullen echter voor een romantisch trip zonder zoon worden. Ons hotel, Novotel Paris Rueil Maison, hebben we via een Flair-actie kunnen boeken, incl. gratis ondergrondse parking en familiekamer.

DAG 1:
Met de metro en buggy, want Vic is niet zo’n stapperke…naar Jardin des enfants aux Halles en jardin des Tuileries:
Hier kunnen kinderen op de speeltuin en op de trampoline (mits betaling). Dit weekend was er kermis in Jardin des Tuileries. We hebben ons niet verveeld.

Lunch hebben we bij mij Oh Mon Cake! gegeten, een lekkere bagel en een gezond dessertje (platte kaas met keuze uit verschillende toppings).
Na een lange wandeling in Rue Saint-Honoré en Place Madeleine nog van een lekkere pasta genoten in één van de resto’s van Fuxia. Verder zijn we die dag nog gestopt bij een zalig winkeltje vol knopen, wol, parels en stoffen, nl. La Droguerie.

DAG 2:
Met de metro terug richting centrum, richting Place Trocadero voor een lekker ontbijtje bij Carette met verse chocomelk. EXTRA GENIETEN!!! En wat een zicht hier op de Eiffeltoren, geen bezoekje op de toren want voor de tickets waren we te laat en in aanschuiven met een kleuter hadden we geen zin, volgende keer meer dan 1 week vooraf tickets online bestellen.

Vanuit Trocadero richting Jardin du Luxembourg. Leuk zitten op de stoeltjes van Fermob. Kinderen kunnen hier bootjes huren voor op de vijver tussen de eendjes.

Vlug een hapje bij McDonalds om vervolgens een fiets te huren bij Paris à Vélo c’est Sympa. Een ferme rit richting Monmartre en op zoek naar een nieuwe legowinkel (tips via deze link van Le Figaro, winkel echter niet gevonden in Rue Vivienne…wel een ander leuk park van Palais Royal tegengekomen om uit te rusten. Onderweg hier en daar terrassen en even stoppen bij de Printemps voor het geweldige gratis uitzicht op Parijs.

Na het terugbrengen sluiten we af met lekker Thaise keuken van Mme Shawn op een verwarmd terrras.

DAG 3:
Op zondag kan je gemakkelijk met de auto naar de stad. Wat een voordeel was in ons geval met de regenbuien. Op sommige plaatsen kan je gratis parkeren.
Ontbijten deden we op ons vast adres bij Carette om hierna richting huiswaarts te rijden. We hadden graag nog een keertje bij Palais de Tokyo gegeten, een echte aanrader en leuke wandeling te starten vanop Place Trocadero maar zal voor een volgende keer zijn.

Dit bericht is geplaatst in Uitstappen, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *